Skapt i barnas øyne

Barns verden er den de ser rundt seg. På Norheim har vi gjort det lekende lett å utforske og utfolde seg i nærområdet.

Barns verden er den de ser rundt seg. På Norheim har vi gjort det lekende lett å utforske og utfolde seg i nærområdet. Når vi tenker tilbake på vår egen oppvekst, er det ofte minnene fra nærområdet som dukker opp. Snarveien vi alltid sprang mellom bestevennen og hjemmet. Treklyngen i skogholtet som med små tilpassinger ble til en liten festning. Haugen der vi brant bråte. Lekeplassene. Akebakken ned mot benkene der de voksne skravlet og drakk kaffe.

Ute er også hjemme

Barn ser det nære. For dem er alt stort – selv det vi tror er lite. Derfor er uteområdet rundt Norheim skap i barns øyne. – Vi har tilrettelagt for lek i alle aldre. Nært husene blir det lekeplasser og stativer der de aller minste kan utfolde seg under oppsyn. For de litt eldre lager vi et eget kvartalsleksområde. Her er det tilrettelagt for større utfordringer med blant annet sykkelstier, klatrestativer og terrenghauger, forklarer Tina Fast, landskapsarkitekt i Multiconsult. Det skal også være hyggelig å være voksen ute når barna leker. Derfor får lekeområdet på Tunet flere oppholdssoner, blant annet en gapahuk med ildsted der man kan søke ly mens ungene raser rundt, eller samle nabolaget for pølsegrilling og kakao på ettermiddagen.

Se bildegalleri

3D-illustrasjon fra eneboligene

Luftig og grønt

Mellom husrekkene etableres lune grøntarealer, som gir god tilgang til fellesområdet på Tunet. Internveiene er blindgater uten gjennomkjøring, og blir som egne gatetun.

– Hele området vil få et luftig og grønt preg der alle fellesområdene beplantes. I tillegg har man den flotte, grønne omrammingen rundt hele boligfeltet. Det blir trygt og enkelt for barna å bevege seg i hele strøket, forklarer Tina Fast.

Norheim er plassert midt i smørøyet for den nysgjerrige. Like sør for husene planlegger kommunen en strøkslekeplass mellom trærne, der alle ungene i skolekretsen kan utfolde seg. I vest ligger fjæra mot Sandnessundet, der man kan sette ut kajakken, eller lete etter små skatter mellom steinene. I nord ligger landbruksområdet på Holt, og i øst finner man Bak-Olsen og turstiene inn på øya.

– Vi tror dette blir et veldig flott område for barnefamilier. Alt ligger til rette for den nysgjerrige, enten man har små barn, eller ønsker seg et aktivt friluftsliv, avslutter landskapsarkitekt Tina Fast.

Soverom fra hustype B kjedet enebolig

Meld din interesse for mer informasjon

Se personvernerklæring

Kontakt

Ingvild Bratterud
Selger
Mobil: 469 60 555
Send e-post

Benedicte Hansen
Selger
Mobil: 976 88 085
Send e-post